Dela

Stora Sköndal

Varje dag vill vi göra livet bättre för alla de människor vi möter i våra verksamheter. Men vi ser vårt uppdrag som större än så. Genom att vara en nytänkande och positiv förebild jobbar vi ständigt mot vår vision: Ett samhälle med självklar plats för alla.

Vi träffar gärna dig som delar våra värderingar – jämlikhet, omtanke, förändring. 

Skicka en intresseanmälan, titta på filmen om Stora Sköndal eller läs mer om våra verksamheter!  

Karriärmål
Hälsa
Flexibilitet
Ledarskap
Digitala verktyg
Lokaler och omgivning
Utbildning


 • Ledorden – jämlikhet, omtanke, förändring – är våra verktyg i vardagen och genomsyrar allt vi gör
 • Vi arbetar med ett nära ledarskap där du alltid kan få stöd och uppbackning
 • Din utvecklingsplan förverkligar vi tillsammans
 • Friskvårdsbidrag, tennisbana, utegym, uppvärmt utebad
 • Moderna digitala hjälpmedel

 • Kontinuerlig utbildning och utveckling
 • Rätt till heltid - du väljer din tjänstgöringsgrad varje årLedorden – jämlikhet, omtanke, förändring – är våra verktyg i vardagen och genomsyrar allt vi gör.

 


Karriärmål 

Att utvecklas i sin yrkesroll är en förutsättning både för att trivas på jobbet och för att känna engagemang. Några exempel på utvecklingsmöjligheter inom Stora Sköndal:

 • Ombud: Om du vill fördjupa dig i ett område finns möjlighet att söka ombudsroller, vilket ger dig extra ansvar för exempelvis aktiviteter för de boende, kost och måltid eller digitala verktyg.

 • Teamchef: Vill du få mer ansvar och vara med och utveckla andra? Då kan du söka en teamchefsroll. Vi ger dig rätt verktyg via vår teamchefsutbildning.
Utbildning 

Vi ger dig möjlighet att gå utbildningar och kurser och du kan få bidrag till kurslitteratur. Vi håller bl a återkommande utbildningar inom HBTQ, HLR, hot och våld, BPSD, lyft- och förflyttningsteknik. Vi ger dig tillgång och möjlighet att gå kurser och du kan få bidrag till kurslitteratur .Hälsa

Det är viktigt för oss att du känner balans och mår bra både på och utanför arbetet.

Som medarbetare på Stora Sköndal har du tillgång till flera förmåner och aktiviteter som påverkar hälsan positivt – inte minst vackra arbetsmiljöer, flera av dem naturnära och ändå inte långt från stan.

Dessutom är vi noga med att träning och aktiviteter ska passa våra medarbetares skilda behov. Ibland är det hög puls som får ner stressen, ibland en kaffe i gott sällskap. 

 • Friskvårdsbidrag 2000 kr/år
 • Tennisbana och utegym (Sköndal)
 • Gemensamma friskvårdsaktiviteter 
 • Skobidrag 300 kr/år
 • Träning med PT (Nacka)Ibland är det hög puls som får ner stressen, ibland en kaffe i gott sällskap. Digitala verktyg 

Vi använder moderna tekniska hjälpmedel dagligen i såväl omsorgen som i vårt interna arbete. Nedan är två exempel på våra digitala hjälpmedel i vardagen. 

 • Digitala planeringsskärmar: I varje omsorgstagares hem finns digitala planeringsskärmar. Här planerar vi de dagliga arbetsuppgifterna och sköter dokumentation. Läs mer på Sekoia.
 • Boka arbetspass via mobilen: Du som arbetar i omsorgen kan se ditt schema, önska arbetspass och planera din tid via mobilen, i appen Medvind.


 

Ledarskap 

På Stora Sköndal arbetar vi med ett nära ledarskap. Det innebär att chefer finns nära sina medarbetare i vardagen, tillgängliga för att stötta och stärka, ge uppskattning och återkoppling. 

Ett nära ledarskap ger möjlighet att se medarbetarnas behov, så att alla som jobbar på Stora Sköndal har möjlighet att lyckas med sina uppdrag och kan växa och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar.

 • Små arbetsgrupper 
 • Teamchefen jobbar i omsorgen och finns på plats
 • Vi tar tillvara på dina synpunkter Vi jobbar med ett nära ledarskap som stöttar och coachar. 


Lokaler och omgivningar
De flesta av våra verksamheter ligger belägna nära sjön Drevviken i natursköna omgivningar. På området finns trädgårdar, växthus, badmöjligheter och vackra promenadstråk.
Allmänheten kan besöka Café Kristinahuset, eller den julmarknad som vi anordnar årligen i vårt stora växthus.
Alla våra äldreboenden har sin egen prägel. Villa Magnolia är ett boende med utsikt över Drevviken. Villa Tollare, vårt moderna äldreboende i Nacka, har en stor fin takterrass där det njuts av fika och sol på sköna sommardagar.

Här kan du läsa mer om våra olika verksamheter. 


Kultur och aktiviteter

På Stora Sköndal hittar vi på mycket om dagarna! På varje enhet finns en aktivitetscoach, som håller i minst två aktiviteter per dag. De boende har en viktig roll i att besluta om vilka aktiviteter som ska göras, utifrån en arbetsmodell som vi kallar IDA (inflytande, delaktighet, aktivitet).

Vi har regelbundet besök av ungdomar från Ung Omsorg som sätter guldkant på vardagen, och vi har volontärer som finns där för våra boende för att möjliggöra det lilla extra i vardagen. 

Följ gärna våra dagar på våra verksamheters Facebooksidor:


Flexibilitet

Vi erbjuder våra undersköterskor och vårdbiträden rätten till heltid.

Heltidsinförandet innebär att alla våra undersköterskor och vårdbiträden har rätt till att arbeta 100% varje månad. Varje år väljer du vilken tjänstgöringsgrad som du vill ha för det kommande året.

Stora Sköndal är en stiftelse med lång historia och gedigen erfarenhet av att ge vård, stöd och omsorg. Sedan 1905 har vi verkat för att människor ska få växa och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Idag är vi nära 600 anställda. Hos oss arbetar sjuksköterskor, förskollärare, socionomer, läkare, undersköterskor, stödassistenter, kuratorer, fysioterapeuter och administratörer i Sköndal, Nacka och Vällingby.  

Vi uppskattar särskilt dig som ser möjligheter istället för begränsningar. Pulkaåkning, kräftskiva, danskväll eller kanske en resa till Gotland? Tillsammans med våra boende kommer du kunna utforma och planera fina dagar och upplevelser. 

Delar du våra värderingar och gillar att ha ett nära samarbete med dina kollegor, är du en prestigelös person som gärna ger och tar hjälp – då kommer du trivas här.Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Vi jobbar för att människor ska få växa och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar.

De flesta av våra verksamheter ligger naturnära och inte alltför långt från stan. Hos oss finns plats för både stillhet och energi.


 • Verksamhet: Sköndal har idag flera äldreboenden; omsorgsboenden, boende för personer med demenssjukdom och för de med psykiatrisk problematik. Inom stiftelsen ryms även förskola, neurologisk rehabilitering, högskola och stöd till ensamkommande flyktingbarn och människor med funktionsnedsättning. 
 • Organisationsform: Stiftelse
 • Storlek: Inom äldreomsorgen; 5 äldreboenden, 1 korttidsboende och 1 dagverksamhet. Stora Sköndal driver även ett boende för yngre med demenssjukdom. 
 • Arbetskläder? Ja 
 • Kollektivavtal? Ja


Stora Sköndal är en stiftelse som utan vinstsyfte arbetar med stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. 

Här finns vi

Kontakt

Besöksadress
Thorsten Levenstams väg 4A


Telefon till växel
08-400 291 00


Stora Sköndals hemsida

Sociala medier

Lediga tjänster

Skicka en spontanansökan